info@inwestdagen.se

Läkarutbildning

Det finns många viktiga jobb men ett av världens viktigaste yrken är helt klart läkaryrket och det kommer nog inte som någon stor chock att det är många som drömmer om att få utbilda sig till just läkare världen över.

Läkarutbildning
Läkarutbildning

Som läkare får man möjligheten att dagligen göra skillnad på sin arbetsplats samtidigt som det egentligen bara är en del av ens arbetsuppgifter. Däremot så är läkaryrket naturligtvis också tufft för samtidigt som man kan rädda liv på jobbet så ingår det också att ge många riktigt tuffa beslut till sina patienter och deras anhöriga. En läkare bör ha bred komponentens inom de naturvetenskapliga ämnena för att kunna klara av sitt arbete samtidigt som det också är relevant att ha hög social kompetens eftersom det är ett socialt yrke där man har mycket kontakt med olika sorters människor. Såklart finns det många olika sorters läkare och därför har de som söker till läkarutbildningen ofta inte alltid samma mål med utbildningen trotts att de väljer att gå samma utbildning.

Detta beror på att det finns många olika sorters läkare. Bland annat så kan en som går läkarutbildningen ha som mål att jobba inom psykiatrin medans en annan person som vill bli läkare har som mål att kunna arbeta som kirurg. Den som vill studera till läkare bör vara förberedd på att det är en lång utbildning som väntar på en, mer exakt en av de absolut längsta utbildningarna som finns. Läkarprogrammet går att läsa både i Sverige och utomlands. Väljer man att läsa till läkare i Sverige så kommer man att studera på heltid under hela 11 terminer (5,5 år). Det finns ingen genväg till läkaryrket vilket såklart är bra eftersom en läkare såklart bör ha hög kompetens och vara bra på sitt jobb. Att arbeta som läkare är ett viktigt arbete men man bör också räkna med att det kan vara tufft.

Läkarprogrammet finns i hela landet

Läkarprogrammet på Karolinska Institutet är en av de absolut bästa läkarprogrammen i hela landet. Läkarprogrammet på KI erbjuder sina studenter en riktigt bra läkarutbildning som gör en redo att ta sig ann yrket som läkare efter avslutad examen. Utbildningen blandar teori och praktik för att de som studerar på bästa sätt ska kunna lära sig alla delar som kommer att krävas att man kan som utbildad läkare. Däremot så är det inte den enda skolan i landet som erbjuder bra utbildning för den som vill bli läkare.

Läkarprogrammet finns i hela landet
Läkarprogrammet finns i hela landet

Läkarprogram finns att studera på många skolor landet runt så som Uppsala universitet, Göteborgs universitet och Umeå universitet. Efter 11 terminer (5,5 år) så har man tagit sin läkarexamen. När man har tagit sin läkarexamen så blir man däremot inte legitimerad läkare direkt utan man måste först göra sin AT vilket tar 18 månader eller längre. Många läkare väljer sedan att specialisera sig inom ett visst område som de vill jobba inom medans andra väljer att stenhårt satsa på forskning. Vilken väg man väljer att ta efter läkarexamen är såklart helt upp till en själv och ens mål i arbetslivet.

Inlagd i Inwest

Comments are closed.