info@inwestdagen.se

Jobba hemifrån – frihet under ansvar

Jobba hemifrån – frihet under ansvar

Internet har gjort möjligheterna att jobba hemifrån större än någonsin. Idag kan säljare och köpare mötas på ett helt annat sätt än tidigare. På många sätt har det inte bara förändrat marknaden utan det har även öppnat för miljontals nya möjligheter till att jobba hemifrån. Idag kan köparen lättare leta upp säljaren än tidigare när det gällde för företagen att synas i en tidning eller att finnas med i telefonkatalogen. Idag finns den största marknadsplatsen på nätet.

Många drömmer om att kunna jobba hemifrån idag och för den som verkligen vill finns det jobb att hitta. Steget från att gå till en trygg arbetsplats kan kännas skrämmande och det är den på många sätt. Det är svårt att få ett jobb med samma trygghet som en vanlig anställning kan erbjuda. För den som vågar ta steget fullt ut går det att få ett välbetalt jobb med mer frihet för var, när och hur arbetet ska utföras. Betänk själv friheten att kunna ta en promenad och paus när som helst under dagen.

Fördelar med att jobba hemifrån

Det finns många fördelar med att jobba hemifrån och det som de flesta drömmer är att jobba utan att ha en chef som bestämmer över en. Friheten är stor och för den som jobbar som frilansare är det ofta möjligt att jobba helt efter din egen dygnsrytm. Om du har lättare för att jobba på kvällen eller natten är det helt klart en fördel att kunna välja vilken tid på dygnet du vill utföra jobbet. Det är lätt att boka in tider hos läkare eller till exempel banken eftersom det är lätt att ta en paus mitt på dagen. För många är det här något som underlättar väldigt mycket eftersom det gör livet enklare på många sätt. De som har barn kan utan problem ta ett föräldramöte mitt på dagen istället för att slåss om kvällstiderna. Fördelarna med att jobba hemifrån är helt klart många och den gemensamma nämnaren är hela tiden friheten. Den sträcker sig längre än att bara göra små saker när det passar. Ett jobb som enbart kräver internet går även att utföra från andra platser än hemmet. Det betyder i praktiken att det går att utföra jobbet från utlandet. Resa och jobba är en dröm för många och något som är möjligt genom att hitta jobb att utföra hemifrån över nätet.

Nackdelar med att jobba hemifrån

Det är inte bara en dans på rosor att jobba hemifrån. Nackdelar finns det givetvis, men det går att hantera dem. Mycket handlar det om att ha självdisciplin, bra planering och att göra det bästa av situationen. Personer som frilansar har alltid mindre säkerhet än de som har en fast anställnings. Det anställningsskydd som finns med i de flesta heltidskontrakt är inget som frilansare har. Tryggheten i att ha ett jobb med lön löpande varje månad är betydligt lägre än för de som frilansar. Ett sätt att skapa trygghet är att ha en budget för att kunna vara utan jobb under perioder utan att det skadar ekonomin. Något annat som krävs är självdisciplin eftersom den enda chef som kommer att finnas är du själv och en deadline att jobba efter. Jobba redan från början på ett sätt som gör att du kan hålla deadline.

Nackdelar med att jobba hemifrån
Inlagd i Inwest

Comments are closed.