info@inwestdagen.se

Investera i fler utbildningar

Investera i fler utbildningar

Utveckling är väldigt populärt ämne nuförtiden. Det finns ett stort socialt tryck att man ska lära sig saker hela tiden och bli proffs på hur många saker som möjligt. Många människor tycker om det och gärna deltar i denna process medan många tackar nej till det snabba livet och väljer att ta saker som de kommer. Båda väg är goda och man ska inte bedöma dessa val. Det är nog objektivt sant att man ska vinna mycket på att investera i utbildningar och utveckla sina färdigheter. Man kan få mycket ut av lärande och det är inte bara tal om pengar. När man börjar tjäna mycket pengar tack vare utbildning, börjar man träffa intressanta personer och se på saker från ytterligare perspektiv. Det gör att man förväntar sig en viss levnadsstandard.

Vad som är på topp?

Det är utan tvekan två branscher som är på topp och det verkar inte att något ska ändras i närmaste framtid. Det är nämligen IT(Informationsteknik) samt financer. Det finns fortfarande en stor brist på specialister i IT branschen och om man skulle investera i att utbilda sig till programmerare eller till någon annan liknande ställning kan man vinna mycket på det. Trots att det verkar mycket svårt, programmering inte är så svårt och det finns många människor som tackar nej till denna jobbmöjlighet bara på grund av vidskepelser och fördomar. Det är likadant i financer. Nuförtiden när regeringar inför flera och flera konstiga regler behöver nästan varje företag och privatpersoner finansiellt stöd i många fält. Det finns fortfarande stor brist på goda försäljare, bankmän och alla andra yrken relaterade till finans. Dessutom är det likadant med yrken som advokat eller revisor som hjälper man förstå alla kommande uppsättningar, regler och lag relaterade ämnen.

Vilka nackdelar har investering i utbildningar?

Det som kan vara farligast i att investera i utbildningar är att man aldrig börjar det som man lär sig. Man ska komma ihåg att utbildning är ett verktyg, medel som behövs att få ett mål och inte själva målet. Det är många som fokuserar på att utbilda sig i olika håll, men aldrig börjar arbeta. Det gör att de har bara den teoretiska kunskap men inte någon praktisk erfarenhet som är viktigast. Problemet med utbildningar är också att de kan leverera bara teori. Det finns självklart några kurser som faktiskt fokuserar på praktik, men ingenting kan ersätta praktisk jobberfarenhet. I slutändan är det jobberfarenhet som räknas mycket bättre och som avgör att man är bättre specialist eller helt enkelt specialist än andra. Till exempel det spelar inte någon roll hur mycket man lär sig om försäljning. Om man inte gör det själv, kan man aldrig kunna sälja. Det är precis samma sak i varje utbildning man kan ta. Utbildningar är en oändlig resurs av kunskap och goda vanor. Man kan enkelt ta ut många underbara råd från dem och det är säkert ett bra val att investera i utbildningar. Man ska dock komma ihåg vad som är målet och hur man tar sig dit.

Inlagd i Inwest

Comments are closed.