info@inwestdagen.se

Hitta drömjobbet inom IT

Att hitta sitt drömjobb inom IT-branschen är den dator-intresserades dröm. Just nu är det väldigt många IT-företag som söker efter kompetent personal. Många konsultföretag behöver nu flera med den kompetensen.

Hitta drömjobbet inom IT

Ett tips på att söka ett sådant jobb är att ta kontakt med gamla klasskamrater som jobbar med IT och fråga om man kan få in en fot på deras företag eventuellt. Framhäva sin kompetens noga. Gör ett ordentligt CV och ett personligt brev som får arbetsgivaren att höja på ögonbrynen för att bli intresserad av just det brevet. Skriv minst trettio saker som är bra så finns det större chans att arbetsgivaren tittar till lite extra. Man kan markera de tio saker som man tycker är roligast när listan är färdig. Om man är utåtriktad, social, empatisk, en bra lyssnare eller initiativtagande är också bra information att ha med. Tänk efter vad som är allra viktigast på ett jobb som till exempel: Kortast restid, flexibla arbetstider eller om man har stor möjlighet att utvecklas och “stiga i graderna” allt eftersom tiden går. Läs alla jobbannonser som finns att tillgå. Då får man reda på vilka företag som finns. Man skall vara aktiv på sociala medier och synas lite extra där.

Sök på Linkedln efter företag

Man kan även söka på Linkedln efter företag och se om någon i företaget har möjlighet att ge av sin tid så kan man ha en större chans om man visar “framfötterna”. Man kan skriva på Facebook och få napp på ett bra jobb den vägen eller någon annan social “media-sida”. Det gäller att synas och visa att man är intresserad och brinner för detta. Följa alla företag som är intressanta på Twitter och Facebook och bidra med egna positiva inlägg är också ett bra tips. Ta kontakt med en bra rekryterare och uppdatera informationen därifrån ofta. Man skall vara beredd på att det kan gå snabbt när man helt plötsligt får ett jobb så det gäller att vara förberedd. Förbered ett CV som sticker ut från alla andras lite extra.

Akademiskt bakgrund hjälper

Man kan fråga den chef man haft tidigare om referenser så att de finns tillgängliga snabbt. Ge aldrig upp vid eventuella nederlag utan fortsätt utan att tappa modet. Ta kontakt med en organisation eller ett diskussionsforum på nätet om arbetsuppgifter, företag och ställen som är intressanta och var aktiv hela tiden. Att sälja in sig själv kan vara besvärligt många gånger, men om man inte gör det kan man missa många möjligheter och chanser så det är just det man skall göra. En sak att tänka på när man utbildar sig och söker jobb är att en akademiker har lite lättare att få jobb än någon som inte är det. Jobbsafari har gjort undersökningar om att söka jobb och där går de lite djupare in på just datavetare och systemvetare. Den läsningen är intressant och rekommenderas att ta del av.

Akademiskt bakgrund hjälper

Fyrtio procent av systemvetare fick jobb direkt efter utbildningen år 2011 och 2012 redan innan de studerat färdigt. De är väldigt eftertraktade.

Inlagd i Inwest

Comments are closed.