info@inwestdagen.se

Framtidens nya jobb

Idag blir det allt mer vanligt att arbetsplatser erbjuder mer flexibilitet när det kommer till att kunna jobba hemifrån.

Framtidens nya jobb

Att anställa en som frilansar är också mer vanligt då det inte binder arbetsgivaren till en viss anställd utan istället kan begära in personer när det behövs. Att frilansa öppnar upp dörrarna till en helt ny värld av möjligheter och utmaningar som man kan genomföra hemifrån eller från ett hyrt kontor. Då möjligheterna att jobba hemifrån ständigt växer är det helt enkelt framtidens jobb.

Jobba hemifrån

För många är det en dröm att kunna basera sitt liv på att jobb hemifrån. Det innebär att man kan planera sitt liv och schema efter fritidsintressen och bekanta. På så vis hinner man med mer men kräver också att man har en väldigt bra disciplin på att hålla deadlines och samtidigt vara flexible. Om man har sitt kontor hemma är det viktigt att man hittar en struktur och omgivning som gör att man känner sig motiverad. Kanske kan det vara värt att testa lite olika fikaställen eller bibliotek för att få miljöombyte och mer inspiration. Om man jobbar på hemmaplan är det också viktigt att man sätter upp rättvisa mål och arbetsdagar. Annars kan det vara svårt att hitta en bra arbetsrutin och leverera ett noggrant arbete. Marknaden har på framförallt senare år exploderat vad gäller möjligheten att tjäna pengar hemifrån. Från sin dator kan man dels vara anställd som skribent, översättare, assistent, designer eller tolk för att nämna några alternativ. Om man dessutom har en studio kan man bli anställd som producent eller låtskrivare. Det finns dessutom en mängd olika hemsidor där man kan tjäna pengar genom att svara på enkäter, testa produkter eller testa hemsidor. I dagens samhälle är det egentligen enbart kreativiteten som avgör vad man kan jobba med hemifrån. Har man en talang så bör man använda den som bas när man letar efter jobb som man kan utföra från hemmet.

Fördelar och nackdelar

Att jobba ifrån hemmet anser många är en ren lyx. Man kan själv avgöra när och hur mycket man vill jobba. Man kan själv strukturera upp sitt liv och hela tiden utmana sig själv med nya spännande uppdrag. Men självklart så finns det även flera nackdelar med att jobba från hemmet. Det krävs till exempel att man är väldigt organiserad och bra på att sätta mål och deadlines. Förutom detta så krävs det också att man har lätt för att kommunicera och man behöver vara kreativ.

Fördelar och nackdelar

När man startar upp sitt nya företag som frilansade så är det viktigt att man värdesätter att ha en bra portfolio och erfarenheter i bagaget. Detta innebär att man för att få kontakter och rekommendationen kan behöva ha en mindre avgift per jobb i början. Framförallt om man startar upp och inte har någon tidigare erfarenhet. Utöver detta krävs det också en välfungerande utrustning och teknologi för att underlätta arbetet. Ett gott tips är att satsa på att investera i en bra dator med en stor hårddisk och annan eventuell utrustning som kan behövas för att göra sitt jobb enklare.


Inlagd i Inwest

Comments are closed.